Иван Кристоф

Спасителя на бъдещето

Новата амбициозна цел на H.E.A.R.T. е да създаде нов вид спасяване, наречен М.А.Р.С. Създателя на първия доброволчески отряд в модерна България и партньори ще разкрият другата седмица подробности по проекта.

Планът е прост: изграждане на първия Смарт Иновационен и Творчески център за спасителите на бъдещето в България, където ще се работи по проекта за следващите 10 години. До края на 2017г. смятаме да представим нова методология за спасяването с хеликоптер по въздух, до 2018г. да организираме Иновационен Форум и представим нови концепции в спасяването, до края на 2019 да направим необходимите тестове и нововъведения и през 2020 на VR 2020 ще развием напълно нова методология за следващото ниво в спасяването.   Идеята звучи налудничаво, но има много нерешени проблеми в спасяването, където са загинали стотици хора. Иван Кристоф и партньори планират да подготвят проекта  за световни ТВ продукционни компании. Преди няколко години Иван Кристоф обяви програмата M.А.Р.С. в Дубай, чиято цел беше създаване на елитен отряд спасители, които да се справят с височинно спасяване на супер високи сгради. И докато сроковете за тези проекти все още са само планирани и реализацията им зависи си от специализирана техника и сътрудничество с производители на екипировка, България може да се окаже първата, която може да осъществи проекта.

България е сред първите шест в света, които изпращат космонавти в орбитата на Земята и и имат изследвания в тази област. През декември 2018 г Иван Кристоф ще обяви своя план и чертежи да построи Институт за вертикални операции, който ще стартира през 2020 година.

Преди да направят Innovation Center в София, в подножието на Витоша планина, строителите от ново сформирания екип от инвеститори ще създадат имитация на софийския проект в подножието на Рила планина, което ще се нарича M.A.R.S. Innovation Center. Екипът смята да привлече вниманието на специалисти от цял сват с поредния си впечатляващ проект. Обяснението за новата атракция е, че тя се създава с цел подготовка за бъдещите спасители.

Презентацията на проекта ще заеме централно място в Дубайското хелизложение с изложба, конференция  и изтъкнати лектори, сред които и бивш астронавт. Партньори на българската изложба ще бъдат компании от високотехнологичния сектор.

“Персийския залив искаме да играят роля в бъдещето и да отнесат региона до следващото ниво”, казва Маргарита Сергиева, проджект-мениджър в проекта. Населението на ОАЕ е около 9 милиона души, от които само 1.4 милиона са граждани на емирството. “Целта им е да създадат икономика след петрола, основана на знанията и креативността”, казва Маргарита. “Така че е важно да се утвърдим като научен център.  Проектът М,А,Р,С, е чисто научна мисия”, допълва тя.

No Comments

Post A Comment